Ревю на камера Ltl Acorn 5210

От утре – 29.03.2011 г. екипът на Аутдоор Актив БГ ООД ще има възможността да предложи на своите клиенти Trail камери, записващи видео и снимки. За целта преди около месец и половина се снабдихме с тестов модел, за да можем да разберем, и да бъдем сигурни в това, което предлагаме на Вас – нашите клиенти.

Параметри на тестваната камера – Ltl Acorn 5210

Снимка с размер – 5 мегапиксесла (2560 Х 1920) (възможност за заснемане в 3 мегапискелов режим);
Информация за снимката – дата, час, цикъл на луната, температура;
Лещи -F=3,1 ;
Зрително поле  – 52°
Автоматично включване на инфрачервеният модел
Обхват на инфрачервеният модул (светкавица) 20 метра
Размери на екрана: 48 Х 35,69 мм. резолюция 480 Х 234; 16,7 мил. цвята
6 Операционни клавиша за настройка и преглед
Слот за SD карта – от 1 MB до 8GB
Опция запис на видео: Резолюция: 640×480 пиксела при 20 кадъра в секунда; 320×240пиксела при 20 кадъра в секунда;
3 сензора за движение;
3 нива на настройка на чувствителността на PIR сензора за засичане на движение: висока/нормална/ниска:
Обхват на PIR сензора – макс. 20 метра (от -25 до + 25 °C);
24 часа режим на готовност;
Време за реакция – 1 секунда;
Програмируем интервал на задействане – от 0 ди 60 минути;
Брой на снимките – програмируем от 1 до 3
Продължителност на видеоклипа – от 10 до 60 секунди, програмируемо;
Настройка на времето за работа;
Пин номер за защита на камерата;
Настройка на сериен номер (допълнителна защита);
Захранване – самостоятелно с 4 батерии АА, допълнителен модул за още 4 батерии в комплекта
Продължителност на режима за готовност – от 3 месеца (4 батери) до 6 месеца ( 8 батерии)
Изходи и входове: Връзка с телевизос (режим NTSC), USB, Слот за SD карта, 6V вход за включване към мрежата (препоръчително сваляне на батериите)
Препоръчителна температура на работа – от  -30 до +70°C
1 година гаранция

Първи впечатления:

След отварянето на пакета останахме очаровани от компактният размер на камерата, който позволява свободното и носене в ръка. До голяма степен този факт, както инсикото и тегло позволява лесното и монтиране на дърво или стенд.

Отворихме отдолу, на мястото, където трябва да се намират контролният панел и входовете/ изходите. На разположение бяха всичките описани по – горе конектори – TV изход, USB конектор, вход за захранване от 6 волта, слота за SD карта, както и бутона за превключване в различните режими „изключена, включена, тест“.

В тест режима се правят и настройките на камерата от менюто, посредством което се управлява камерата.  Преминаването през менютата е лесно и интуитивно – всичките настройки се извършват с наличните 6 бутона. Самото меню не е трудно за вникване, за всяка една команда е предвидена отделна функция само с няколко параметъра, от които опервиращият с камерата може да избира. Настройките на видеото / камерата се извършват от същото меню, като се задава продължителността на клипа, размера му, когато камерата е в режим „видео“, или броят на снимките, както и тяхната резолюция (5 или 3 мегапиксела). Тук се намират и двете гнезда за четирите основни батерии.

Към камерата в пакета е включен и контейнера за допълнителните 4 батерии, който служи и за опора при монтаж на дърво. В комплекта има и ремък за монтаж, посредством който камерата се монтира за дърво, предвиден е и вход – резба, за монтаж на стенд.

Настроихме камерата, като зададохме пин код, ограничаващ евентуалният и „бъдещ неоторизиран“ собственик да се възползва от съоръжението, настроихме датата и часа, пуснахме настройките на фотокамера с размер 5 мегапиксела и 3 броя снимки в последователност, без да и задаваме ограничение в часа и режима на работа – оставихме сензорите да се задействат тогава, когато е необходимо.

След щателна проверка на детайлите, взехме камерата и „хванахме“ гората. Стигайки до предварително подбраната позиция, добре захранена от колеги – ловци, желаещи с „око да пипне“ предмета на теста, завързахме посредством монтажното въже, идващо в комплекта и оставихме камерата на двуседмична стоянка, за да проверим както нейната функционалност, така и издръжливостта на батериите.

Резултатите бяха на лице:

С радост установихме, че всичките настройки са били изпълнени. С облекчение и задоволство разглеждахме над 400 снимки, направени в рамките на 4 дни.

При теста установихме, че камерата издава звук при заснемането на снимката. Този звук е отчетлив, и непривичен за заобикалящата ни гора. Но с удоволствие забелязахме неколкократно появяване на едни и същи животни – сърни, язовци, прасета, сойки и т.н., което показва, че стига да няма заплаха за животното, то не се притеснява от непознати звуци.

Като заключение можем да добавим, че Ltl Acorn 5210 се справя доста добре със задачите, и при зададено време, камерата самостоятелно преминава в различни режими на опериране. Също така установихме, че работи безотказно във сняг и дъжд, при отрицателни температури, без това да намалява функционалността и.

Допълнително, сед 2 седмици работа на камерата установихме, че батерията не показва индикации че е изтощена, което до някъде внася спокойствие, когато имаме в предвид, че настоящата камера е производство на неизвестен производител от Голямата фабрика на света – Китай.

Очаквайте в електронният ни магазин www.outdooractivebg.com в следващите дни камерата с 12 мегапискелова матрица на цена в диапазона до 400 лева, с 4 гигабайтова SD карта и 8 алкални батерии АА, готова за опериране.

Post to Twitter

Постави тази статия в    Svejo

Оставете Коментар по тази статия