Тест на бързомерец Lensolux 1x22x33 Red Dot

Здравейте отново! С малко закъснение побликуваме тази тема – теста на този тъй интересен продукт Lensolux.

Pic One

Нека първо обърнем внимание на спецификациите на бързоереца:

Mодел

Lensolux Red Dot

Скала

Multi-географска мрежа

Корпус

Авиационен алуминий T6

Батерии

1 бр. 3V Li CR2032

Живот на батериите

16 ч. (непрекъсната работа)

Размери в милиметри

82 х 37x 29

Тегло с батерии

115 гр

Степени на осветеност

7

Видимо поле на 100 м.

15,8 м.

Леща

33мм, свободна от паралакс, с антирефлексно покритие

Монтаж

Интегриран Уивър / Пикатини

Влагоустойчивост

Да

MOA

Приблизително 1 МОА / за малката точка на холограмата /

Гаранция

2 Години пълн

BOX ready Бързомереца, който взехме за тест бе прилежно пакетиран от производителя в черна кутия, в която в противоударно фолио и уплътнителна кора се намираше целият комплект, необходим за монтирането ми, както и самият той. Пакета включваше: - Бързомерец – 1 бр. – Шестограм за монтаж – 1 бр. – Резервна батерия – 1 бр., – Кърпа за почистване – 1 бр. – Упътване. Whatsin ready

След отварянето на кутията, забелязахме, че бързомерецът е с предпазно капаче на визьора, което ни направи много добро впечатление. При премахването на капачето се открива лещата, която е добре захваната, и е уплътнена в края при мястото за монтаж. Винтовите кликове за регулиране на точката са големи, като имбусните болтове за монтаж към Уивър база или Пикатини релса са поставени за улеснение само от едната страна на бързомереца.

View Ready Монтажът става изключително лесно, без особенна специфика. Удобно и бързо се извършва в условия дори на ход. Ние го монтирахме на Уивър база на пушка в калибър 308 Win. Наличието на фиксиращ винт застопори бързомерецът изключително добре, а и в последствие при употреба установихме, че поема и част от напрежението, получаващо се при откат. Това прави този монтаж изключително надежден и сигурен. При демонтаж и последващ монтаж приборът запазва 100% от първоначалната си прострелка. Mounting ready Избрахме за изображение на визьора точка с размери около 1 МОА, поради интереса точно към този размер на точката. Освен нея, ползващият прибора има още 3 избора, като общо всичките са: - Точка 1 МОА; – Точка 3 МОА; - Кръст; – Прицелен кръг с точка.

Посредством реостата избрахме сила на подсветката 4 поради по ясното фиксиране на точката, която за моя изненада беше доста финна и добре видима. Закриваше малка част от прицелното поле и с нетърпение очаквах да видя какви ще са резултатите. За сравнение с бързомерецът, който аз ползвам тук подсветката ме впечатли доста.

Тестът се проведе на растояние 75 м. с карабина Tikka в калибър 308 Win. Мишената беше формат А4 – стандартна бенчрест мишена за стрелба на 100 м.

Field ready

Направихме суха прострелка на бързомерецът, след което изключително бързо с 2 патрона го вкарахме в мишената. Направихме група от 3 изстрела, която се групира около 4 см.

The Group Ready

Както е видно от снимката, попаденията на разстояние от 75 са повече от очакваното за бързомерец в този ценови клас. КАто прибавим и останалите функции на бързомереца, можем съвсем спокойто на твърдим, че това е един забележителен продукт на Lensolux, който определено ще се отплати за вложените в него пари.

С бързомереца, който ползвам стандартно на карабината, който е и в доста по-висок ценови клас, подобна група не бях правил на 75 м поради размера на точката, която е около 3 МОА, в следствие на което закрива значителна част от мишената.

При демонтаж и монтаж на бързомерецът той запази прострелката си и направи почти същата група на долната мишена, която снимахме с клип и след обработката му ще допълним текущият тест на бързомереца.

Впечатления и крайна оценка: Изключително добре направен бързомерец. Възможност за избор на 4 прицелни подсветки, регулиращи интензитета на осветеност посредством реостат с 7 позиции. Безпроблемно държане при отката на 308 Win върху стандартен Уивър монтаж. Перфектна група на разстояние 75 м, която надхвърли дори най-смелите ни очаквания. Запазване 100% на прострелката след демонтиране и последващ монтаж. Този прицел напълно заслужава парите си.

Ако желаете да поръчате бързомерец Lensolux Rd Dot 1X22X33, да получите допълнителна информация, и/или за конкретен въпрос, можете да се свържете с нас на sales@outdooractivebg.com

С уважение,

Димитър Атанасов

Оutdoor Active BG TEAM

Post to Twitter

Постави тази статия в    Svejo

2 Коментар(и)

  1. Колега може ли да се монтира на ИЖ-18 в кал. 308 и по точно ще се хване ли на шината и отката

    bev | яну 6, 2010 | Reply

  2. Самият тест на Lensolux-a е направен с Тикка 308WIN. Няма проблем с отката, самият бързомер е с гаранция от 2 години при калибър до 9,3Х62 и уивър база.

    Извинявам се за закъснелият отговор.

    hatamoto | яну 25, 2010 | Reply

Оставете Коментар по тази статия